matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja :(
Natalia:
funkcja liniowa o wykresie prostopadłym do wykresu funkcji f(x)=0,5x−5 i taka której miejscem zerowym jest liczba 2 ma wzór ?
4 kwi 22:06
irena_1:
y=−2x+k −2*2+k=0 −4+k=0 k=4 y=−2x+4
4 kwi 22:08