Wielomiany !
Kamila: Dane są wielomiany W(x)= (x+1)(x2+ax+3) oraz V(x)=x3+3x2+5x+3. wielomiany W(x) i V(x) są
równe ?
4 kwi 21:39
Kamila: to jest 2 zad z wielomianów. dane są wielomiany w(x)=(x−1)(x2+ax+6) i V(x)=(x+2)(x2+2x−b)
Wielomiany są równe gdy ?
4 kwi 21:45
Kamila: Proszę o pomoc !
4 kwi 22:14
saders: y= ax3 + bx2+ cx + d <− ogólne równanie 3 stopnia
Pomnóż nawiasy przez siebie i uporządkuj
4 kwi 23:09
ICSP: wielomiany są równe gdy :
1. Są tego samego stopnia
2. Współczynniki przy odpowiednich potęgach są identyczne
Gdy te dwa warunki są spełnione JEDNOCZESNIE wtedy możemy mówić o równości wielomianów
4 kwi 23:17