matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
ok:
zad1. Prosta o równaniu y=−3x−p+4 przechodzi przez punkt A=(1,2). Wtedy p=? zad2.Dane są wielomiany W(x)=−2x
2
+4x−1 oraz G(x)=4x
3
−x
2
+2x+2. Wielomian WX−GX jest równy.
4 kwi 21:26