matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiaz nierownosc
Ania :):
Rozwiaz nierownosc: (x+2)(X−5)≤2
4 kwi 21:03
M:
1 sty 06:06
Już coraz bliżej:
x
2
−3x−10≤2 x
2
−3x−12≤0 Δ=57
3−
√
57
x
1
=
2
3+
√
57
x
2
=
2
Rozwiązanie nierówności
3−
√
57
3+
√
57
x∊[
,
]
2
2
1 sty 15:10