Bardzo proszę o pilną pomoc
Piotrek: Oblicz pole powierzchni całkowitej i objętość ostrosłupa prawidłowego czworokątnego, mając daną
krawędź podstawy 4√3 i kąt między wysokością ściany bocznej a podstawy równy 30o
4 kwi 20:42
Tomek:

a=4
√3
H
√3=x => 2
h=2H=4
4 kwi 21:05
4 kwi 21:06
Piotrek: sory ale kompletnie nie rozumiem nic z tego...
4 kwi 21:15
Piotrek: czy ktoś może mi wyjaśnić skąd się wzięło H√3 = x =>2 ? tak na początek to..
4 kwi 21:19
dero2005:
| | √3 | | √3 | |
H = x* |
| = 2√3* |
| = 2 |
| | 3 | | 3 | |
4 kwi 21:27