matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Odcinek o końcach A = (3,−5), D = (4,−4) jest wysokością trójkąta równobocznego
maja:
Odcinek o końcach A = (3,−5), D = (4,−4) jest wysokością trójkąta równobocznego ABC. Oblicz pole koła wpisanego w ten trójkąt.
4 kwi 20:11
krystek:
1
r
wpisanego
=
h
3
4 kwi 20:13