funkcje
Madziulka: Jaka jest odlęgłosc między punktami , w których prosta x=−2 przecina parabolę będącą wykresem
funkcji f i g ?
a) f(x)=1/2 x2 , g(x)=2x2
chyba trzeba obliczyc długośc AB ..
ktoś pomoże mi to zrobic ?
z góry bardzo, bardzo dziękuję za pomoc
Noi mam drugie zadanie , którego nie kumam w ogóle :
Podaj wzór jednomianu stopnia drugiego wiedząc , że do jego wykresu należy punkt A ;
a) A=(−2,−12)
b) A=(4,24)
7 wrz 18:18
Madziulka:
7 wrz 19:06
anja: ktoś pomoże, prosze
7 wrz 19:58
anja: ktoś pomoże, prosze
7 wrz 19:58
Madziulka: mi też ;?
7 wrz 19:59
piotrek: f(x)=1/2 x2 −−> podstawiasz pod wzor funkcji x = −2, wychodzi Ci punkt A(−2,2)
g(x)=2x2 −−> tutaj to samo, podstawiasz, otrzymujesz B(−2,8)
odleglosc d= √(−2−(−2)2 + (8−2)2 = 6
8 wrz 01:00