wielomiany
bozek: 2x3 − x2 − 6x +3 = 0
4 kwi 20:03
krystek: x2(2x−1)−3(2x−1)=0 i dalej sam
4 kwi 20:08
Lilkaa..: x2 (2x−1)−3 ( 2x+1)
(2x−1) (2x+1)
2x − 1 = 0 v 2x+1=0
2x=1 v 2x= −1
x= 1/2 v x= −1/2
4 kwi 20:10
krystek: @Lilkaa.. co Ty "stworzyłaś"? Źle!
4 kwi 20:12
Lilkaa..: v x2 −3 = 0
x2 =3
x= p[3]
4 kwi 20:12
Lilkaa..: v x2 −3 = 0
x2 =3
x= √3
4 kwi 20:12
bezendu: (2x−1)(x
2−3)=0
(2x−1)(x−
√3)(x+
√3)=0
| | 1 | |
x=−√3 lub x=√3 lub x= |
| |
| | 2 | |
4 kwi 20:13
sandra: x2(2x−1)−3(2x−1)=0
(2x−1)(x2−3)=0
(2x−1)(x−√3)(x+√3)=0
2x−1=0
2x=1|/2
x=0,5 v x= √3 v x= − √3
4 kwi 20:17