matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz ciag geometryczny
Michał:
x, x−8, 4
4 kwi 19:51
bezendu:
(x−8)
2
=4x x
2
−16x+64−4x=0 x
2
−20x+64=0 działaj
4 kwi 19:53
PuRXUTM:
(x−8)
2
=4*x
4 kwi 19:53
Michał:
skąd się wzięło to pierwsze równanie?
4 kwi 19:58
bezendu:
a
2
2
=a
1
*a
3
4 kwi 20:02