takie tam
bezendu: Nienor miałabyś chwilę na mechanikę
4 kwi 19:19
Nienor: Zależy co
4 kwi 19:20
bezendu: przekładnię
4 kwi 19:23
bezendu: i ewentualnie sprzęgła
4 kwi 19:27
Nienor: Napisz zadanie, bo jak na razie to wygląda groźnie i złowieszczo.
4 kwi 19:29
bezendu:
Przekładnia łańcuchowa ma przenieś moc P=8 kW przy prędkości obrotowej wału napędzającego
n1=120 obr/min na wał przenośnika wałkowego. Wymagane przełożenie przekładni i=1,4. Napęd
maszyny pochodzi od silnika elektrycznego. Zakładając rozstaw osi kół a1=2m, obliczyć wymiary
przekładni
4 kwi 19:36
Nienor: Szczerze mówiąc, nie mam pojęcia jak to wygląda.
4 kwi 19:49
bezendu:
4 kwi 19:51
4 kwi 20:28
bezendu: @Krzysiek dziękuje za linka

już rozwiązałem to zadanie
4 kwi 20:30