matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
twierdzenie sinusów i cosinusów
Daria:
W trójkącie ABC długości są równe: AB=√14 cm, AC=3√2 i BC=√2. Wyznacz miarę kąta przy wierzchołku c.
4 kwi 19:12
Tomek:
14=18+2−2*
√
2
*
√
18
*cosα 12cosα=6 cosα=1/2 α=60
o
4 kwi 19:24