matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Naszkicuj wykres funkcji f(x)=|2x-1|-3|x-1|
Madzik:
Naszkicuj wykres funkcji f(x)=|2x−1|−3|x−1|
4 kwi 19:08
krystek:
Przedziałami
1
1)x∊(−
∞
,
)⇒f(x)=−(2x−1)−3[−(x−1)]=−2x+1+3x−3=x−2
2
2)x∊ 3)x∊ postaraj się dokończyć
4 kwi 19:36