matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykonaj działania
anita:
Wykonaj działania: a)
1
2x
−
3
8x
b)
1
x−4
+
1
x+4
c)
5
x+3
−
2
x+1
d)
2x+1
x+5
+
3x
x−2
4 kwi 18:30
bezendu:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1697.html
4 kwi 18:32
anita:
1
2x
+
7
4x
= x 8−
5x−10
x
=x 2x+
3−x
x
=4
4 kwi 18:59