matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągii :(
Sandii:
Ile wyrazów ciągu (a
n
) jest mniejszys=ch od 89, jeśli n−ty wyraz tego ciągu jest równy 4n−5 ?
4 kwi 18:29
Tomek:
a1=−1
4n−6
S(n)=
*n
2
S(n)<89
4 kwi 18:33