Zbadaj monotoniczność
Michał: an=nn+1
4 kwi 18:08
Tomek:
4 kwi 18:10
bezendu: za n podstaw n+1
4 kwi 18:14
Michał: tak tez uczyniłem, ale coś chrzanie w obliczeniach.
4 kwi 18:15
bezendu: pokaż jak liczysz
4 kwi 18:17
Michał: an+1=n+1n+2
an+1−an=n+1n+2 − nn+1 = i teraz trzeba wspólny mianownik?
4 kwi 18:20
Tomek:
| | n+1 | | n | | (n+1)(n+1)−n*(n+2) | |
a(n+1)−a(n)= |
| − |
| = |
| |
| | n+2 | | n+1 | | (n+2)(n+1) | |
4 kwi 18:20
Michał: Ok dzięki teraz już sobie poradzę
4 kwi 18:21
Michał: to wyjdzie 1(n+2)(n+1) ?
4 kwi 18:23
Tomek: tak
4 kwi 18:25
Krzysiek: Czyli jaki to jest ciag?
6 kwi 01:15