matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wymierna w zadaniach tekstowych
niki:
w szkole na 5 dzieci przypada 2,5 litra mleka.ile mleka wypada na 3 dzieci
4 kwi 17:40
politechniczny:
wszystko z proporcji 5−2,5 3−x
2,5*3
7,5
x=
=
=1,5
5
5
4 kwi 17:57