Punkty A( −2,6) B(−1,−1) C(3,1) sa kolejnymi wierzchołkami rownolegloboka ABCD
Pomocy: Punkty A( −2,6) B(−1,−1) C(3,1) sa kolejnymi wierzchołkami rownolegloboka ABCD.
a)Oblicz wspolrzedne wierzchołka D
b) Oblicz obwod rownolegloboka
4 kwi 16:43
Michal123: pomagam
4 kwi 16:44
Michal123:
| | −2+(−1) | | 6+(−1) | |
S=( |
| , |
| )=(−1,5;2,5) |
| | 2 | | 2 | |
4 kwi 16:47
Michal123:
4 kwi 16:50
Michal123: oblicz x
d, y
d
b)
√(xb−xa)2+(yb−ya)2 − podstaw do tego wzoru odpowiednie współrzędne dwóch
boków i policz obwód
4 kwi 16:54
Michal123: D=(−2,6)
4 kwi 16:55
SAMSUNG: Chociaz jedna osoba normalnie napisała rozwiązanie ; ) dziekuje bardzo .

Jakbys miał ochote
to bys mogł mi wyjasnij jedno zadanko .
4 kwi 16:57
SAMSUNG: Ramiona trapezu sa nachylone do dluzszej podstawy pod katami 30i 60 stopni. Krótsza podstawa
trapezu ma dlugosc 9 cm , a wysokość jest równa 6pierwiastków z 3. Oblicz pole i obwód
trapezu.
4 kwi 17:01