matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
aga:
Wyznacz ciąg geometryczny , w którym suma trzech początkowych wyrazów jest równa 13/2, a suma kwadratów jest równa 91/4.
4 kwi 16:14
Patronus:
13
a+b+c =
2
b
2
= ac
91
a
2
+b
2
+c
2
=
4
i rozwiązać
4 kwi 16:32