rownanie
www: rozwiaz rownanie (x+1)(x2−2)=x3+6
4 kwi 15:44
krystek: wymnóz nawiasy na lewo wszystko i zobacz co otrzymasz po redukcji
4 kwi 15:48
xxx: juz obliczalam ale cos pokrecilam
4 kwi 15:49
krystek: zapisz, poprawię
4 kwi 15:52
www: 2x2+2x*2−2=x3+6
2x2+2x−x3=2+2−6
4x+2x=−2
6x=−2
4 kwi 15:55
www: juz mam rozwiazane ale dzieki za checi
4 kwi 16:10
marecki: na oko widać że wyjdzie f. kwadratowa ponieważ po wymnożeniu nawiasów x3 skróci się . Nic
tylko obliczyć deltę i miejsca zerowe ; )
4 kwi 16:39