Przedziały funkcji, nierówności logarytmowa, nierówność z niewiadomą
Selfescape: Bardzo proszę o pomoc z następującymi zadaniami:
1. Która z funkcji jest malejąca w przedziale (0,∞)?:
A. y= −2x
B. y= −2x2
C. y= x−2
D. y= 2x2
2. Rozwiązaniem nierówności x*log0,53 < log0,53 jest zbiór:
A. (−∞,0)
B. (−∞,1)
C. (0,∞)
D. (1,∞)
3. Wskaż funkcję, której zbiorem wartości jest przedział <−2;∞):
A. y= −2x
B. y= −2x
C. y= x−2
D. y= x2−2
4. Zbiorem rozwiązań nierówności 1x2 > 1 jest:
A. (−∞,−1) ∪ (1,∞)
B. (−1,0) ∪ (0,1)
C. (−1,0) ∪ (1,∞)
D. (−1,1)
4 kwi 14:50
Artur_z_miasta_Neptuna:
1) czy wiesz jak wygląda wykres paraboli

a jak funkcji liniowej

a jak hiperboli

czy
wiesz kiedy (dla jakiego parametru 'a') parabola ma ramiona skierowane do dołu, a kiedy do
góry

kiedy funkcja liniowa jest malejąca a kiedy rosnąca

i jak sie zmienia wykres
hiperboli w zależności od tegoż parametru 'a'

jeżeli nie −−− to już wiesz na co spojrzeć musisz
4 kwi 14:53
krystek: 1)B
2)3x>31 D
3)D
4) zapisz popr
4 kwi 14:53
Selfescape: 4. Zbiorem rozwiązań nierówności 1/x2 > 1 jest .
Bardzo dziękuję za pomoc : ) .
4 kwi 14:58
krystek: 1−x2>0 D
4 kwi 14:58