matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wektory
basia:
Wyznacz taki punkt P, aby AB+2AC−3AP=0 jeśli A=(−5.0) B=(−1,3) C=(4,−2)
4 kwi 14:47
krystek:
P=(x
P
, y
P
) zapisz wektory [AB]→=[ } AC→=[..,..] AP→=[..,..] i podstaw musisz po wykonaniu działan przyrównac współrzędne do 0
4 kwi 14:57