matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
Natka21:
jaką ogniskową posiada zwierciadło kuliste wklesłe tworzące obraz rzeczywisty dwukrotnie powiększony w odlgłossci 2m od zwierciadła? wykonaj rysunek
4 kwi 13:45
aniabb:
1
1
1
=
+
f
x
y
y
2
p=
⇒ 2=
⇒ x=1
x
x
1
1
1
=
+
f
1
2
f= 2/3 m
4 kwi 13:54
aniabb:
4 kwi 13:57