...
Krzysztof: Przekrój osiowy stożka jest trójkątem równobocznym o boku długości 5.Objętość stożka jest
równa
A ) 9 π √3
B ) 12 π √3
C ) 27 π √3
D ) 36 π √3
4 kwi 12:38
Krzysztof: wie ktoś jak to zrobić ?
4 kwi 12:42
Artur_z_miasta_Neptuna:
rysunek zrobiony

skoro przekrój osiowy stożka to trójkąt równoboczny o boku 5
to ile wynosi promień podstawy tego stożka

ile wynosi długość ściany bocznej

a ile wynosi wysokość tego stożka

podstaw do wzoru na V i zaznacz odpowiednią odpowiedź
4 kwi 12:42
aniabb: chyba bok coś nie bardzo 5
4 kwi 12:44
aniabb: nie wpierdzielaj się Artur z miasta Neptuna jak nie umiesz rozwiązać zadania !
4 kwi 12:45
aniabb: doczekałam się podróbki
4 kwi 12:46
Krzysztof : o długości 6

Przepraszam ...
4 kwi 12:46
Krzysztof : ktoś go pojechał!
4 kwi 12:47
aniabb: r=3 h=3√3 V=9π√3
4 kwi 12:48
Eta:
4 kwi 12:49
Krzysztof : Eta a wynik ?
4 kwi 12:49
aniabb: A
4 kwi 12:50
Eta:
4 kwi 12:50
Krzysztof : 
Jesteś bystra Eta

naprawdę chodzisz do gimnazjum ? ...
4 kwi 12:51
Artur_z_miasta_Neptuna:
Krzysztof −−− tak straszliwie mnie 'pojechał' że aż lecę przędzę teraz na most, żeby się rzucić
w przepaść
Krzystof −−− na maturze nikt Ci nie pomoże ... więc nie proś o wynik ... sam musisz to
przeliczyć
4 kwi 12:52
Krzysztof : to nie ja

Artur
zmiasta
Neptuna
komuś podpadłeś widać.
4 kwi 12:52
Eta:
Dokładnie tak samo myślę

Za dużo
gotowców
4 kwi 12:53
Krzysztof : okej

sam będę przeliczał do końca ... czasami nie wiem za co się zabrać i może dlatego nie
wiem o co chodzi
4 kwi 12:54
Artur_z_miasta_Neptuna:
Krzysztof −−− ale to ja nie twierdzę, że to Ty ... tak po prostu dodałem komentarz
4 kwi 12:55
Artur_z_miasta_Neptuna:
Krzysztof −−− i dlatego pomagamy 'zacząć' ... jednak nie powinniśmy pomagać 'kończyć' (ciekawie
to zabrzmiało

)
4 kwi 12:56
Eta:
Artuś ......... niczym "klasyk Miller"
4 kwi 12:58
Krzysztof : okej dzięki za pomoc
4 kwi 13:02