...
Madzia : Długość wysokości ostrosłupa prawidłowego trójkątnego jest równa długości promienia okręgu
opisanego na podstawie.Pole podstawy jest równe 254√3 Objętość ostrosłupa jest równa ...
A. 375√3 przez 4
B. 125√3 przez 4
C. 375 przez 12
D. 125 przez 12
Nie rozumiem tego co trzeba zrobić,gdzie znaleźć promień?
4 kwi 11:50
aniabb: na pewno takie pole podstawy?
4 kwi 12:05
Madzia: Ania ma być 254 √3
Przepraszam ...
4 kwi 12:07
Madzia: 25 / 4 bo słabo widać
4 kwi 12:07
aniabb: to a=5 r= 5√3 / 3 V= 125/12 odp D
4 kwi 12:08
Madzia: Dzięki
4 kwi 12:09
4 kwi 12:37
wilma:
4 kwi 12:40