matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podaj dziezinę funkcji i miejsce zerowe PROSZĘ:)POMÓŻCIE
Danuta:
f(x) = −8X−1 licznik 2X+0,75 mianownik podaj dziedzinę funkcji i miejsce zerowe funkcji f
4 kwi 10:37
Kaja:
zał. 2x+0,75≠0 2x≠0,75 /:2 x≠0,375 D=R/{0,375} −8x−1=0 8x=−1
1
x=−
8
1
Mz=−
8
4 kwi 10:44