zadanie
matt: Punkty A=(−4,5) i B=(4,1) są wierzchołkami trójkąta ABC . Punkt M=(3,5) jest punktem przecięcia
wysokości tego trójkąta . Znajdź równania prostych zawierających boki AC i BC tego trójkąta .
4 kwi 09:40
aniabb:

prosta AC y=1/4x+6
prosta BC x=4
4 kwi 09:51
krystek:

napisz r−nie prostej CM prostopadłej do AB
r−nie prostej AC prostopadłej do BM i ich przecieciu masz p C a potem już z górki
4 kwi 09:54
krystek: Tak jest jak nie w prostokatnym ukł narysuję.
4 kwi 09:55
matt: to tak mam zrobić i będzie dobrze
4 kwi 10:24