matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
rafał:
Wykonaj działania: 1/2x − 3/8x 1/x−4 + 1/x+4
3 kwi 23:10
Bart:
1/2x−3/8x=4/8x−3/8x=1/8x 1/x−4+1/x+4=2/x w czym tu pomagac
?
3 kwi 23:29
Krzysiek :
Pewnie . jaki zapis taka odpowiedz. zapewne mialo byc tak
1
3
−
=........i
2x
8x
1
1
+
=.......
x−4
x+4
4 kwi 09:47