matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fizyka
Aga:
Napisz wzór funkcji kwadratowej wiedząc że do jej wykresu należą punkty : A(1,8) B(−1.6) C(−2,11)
7 wrz 15:48
Bogdan:
y = ax
2
+ bx + c Trzeba rozwiązać układ równań: 1. a + b + c = 8 2. a − b + c = 6 3. 4a − 2b + c = 11
8 wrz 01:55