matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dany jest ciąg o wyrazie ogólnym
CoCoS:
9
2
n
+
3
Dany jest ciąg o wyrazie ogólnym an=
. Wyraz an można zapisać w postaci
√
3
−
2
n
a. 3
6
n
+
6
b. 3
2
n
+
6
c. 3
5
n
+
6
d. 3
3
n
+
6
3 kwi 22:07
Technik:
c)
3 kwi 22:10
krystek:
9=3
2
√
3
=3
1
2
3 kwi 22:14