help
anitaak: Wyznacz wszystkie wartości parametru m, dla których równanie |x2+4x−5|+m ma dokładnie 3
rozwiązania.
3 rozwiązania:
więc Δ=0 − 1 rozwiązanie i
Δ>0 − 2 rozwiązania, tak ?
z góry dzięki
3 kwi 21:28
Eta:

Najprościej za pomocą wykresu)
|x
2+4x−5|=m
f(x)= |x
2+4x−5|
g(x)= m
0 rozwiązań dla m<0
2 rozwiązania dla m=0 v m >9
3 rozwiązania dla m= 9
4 rozwiązania dla m€ (0,9)
3 kwi 21:38
Kipic: Eta ale hardcorowo
3 kwi 21:41
Eta:

dla
Kipic dodatkowo (skoro ma być hardcorowo

Narysuj wykres g(m)
3 kwi 21:43
anitaak: Jeju, przecież to oczywiste...dzięki
3 kwi 21:43
Eta:
A no tak......"Jeju"
3 kwi 21:45
Kipic:

Dla Ety zeby bylo Hardcorowo y=g(m)
3 kwi 21:52
Kipic:

jeszcze raz poprawione ze wszytskim
3 kwi 21:55
3 kwi 22:00
Eta:
Oś odciętych oznaczamy m
3 kwi 22:01
Kipic: o dzięki eta az 2 *

i do tego <gruszka> tego chyba jescze nie było

dziękuje teraz
się najem jak nigdy
3 kwi 22:03