...
Maciek: Rzucamy kostką do gry i monetą.Oblicz prawdopodobieństwo że wyrzucimy orła i liczbę oczek
będącą liczbą pierwszą ? ...
Nie rozumiem tego ...
3 kwi 21:06
Tomek: A− wyrzucimy orła
P(A)=1/2
B−liczba oczek bedzie liczbą pierwszą
B={2, 3, 5}
P(B)=1/2
P(A∩B)=1/4
tak mi sie wydaje
3 kwi 21:10
Maciek: dobrze
3 kwi 21:12
Janek191:
I Ω I = 6*2 = 12
A = { ( O,2),(O, 3),( O,5) }
więc
I A I = 3
=========================
3 kwi 21:15
Janek191:
I Ω I = 6*2 = 12
A = { (2, O),(3, O),( 5, O ) }
więc
I A I = 3
=========================
3 kwi 21:17
Janek191:
I Ω I = 6*2 = 12
A = { (2, O),(3, O),( 5, O ) }
więc
I A I = 3
=========================
3 kwi 21:18
Janek191:
I Ω I = 6*2 = 12
A = { (2, O),(3, O),( 5, O ) }
więc
I A I = 3
=========================
3 kwi 21:19