matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz kąt ostry α wiedząc że 3^c^^s^α = p{3}
sabii:
wyznacz kąt ostry α wiedząc że 3
c
o
s
α
=
√
3
pomóżcie pliss
3 kwi 20:53
krystek:
1
cosx=
2
3 kwi 20:55
dero2005:
3
cosα
=
√
3
3
cosα
= 3
1
2
cosα =
1
2
α = 60
o
3 kwi 20:56
sabii:
dzięki
3 kwi 20:56