pomoc
zuzaaa: Heeeej. proszę o pomoc.
Oblicz dokładną wartość :
cos 45 stopni / tg 30 stopni * cos 150 stopni−sin220 stopni−sin2 70 stopni.
3 kwi 20:49
zuzaaa: jakiś pomysł ?
za cos 45 podstawiłam √2/2 a za tg 30 √3/3 i co dal3j ?
3 kwi 20:56
krystek: sin20=cos(90−20)=cos70
3 kwi 20:57
zuzaaa: nie rozumiem...
3 kwi 21:00
zuzaaaa: 
3 kwi 21:24
krystek: −(sin220+sin270)=−(cos270+sin270)=−1
3 kwi 21:26
zuzaaa: a co z cos 150 stopni?
proszę napisz to w całości bo się gubię.
3 kwi 21:27
krystek: cos150=cos(180−30)=−cos30
3 kwi 21:28
zuzaaa: √2/2 / √3/3 * p {3}/2 −1= √2/2 / 3/6 − 1 = ? to to?
3 kwi 21:36