matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Witam. prosze o pomoc w rozwiązaniu tego. matura sie zbliża a ja nie czaje tego.
top:
Rozwiąż równanie: 2x
2
(x+2)
2
(x−1)=0
3 kwi 20:46
krystek:
x=0 lub x+2=0 lub x−1=0
3 kwi 20:47
Technik:
2x
2
(x+2)
2
(x−1)=0 x=0 x=−2 x=1
3 kwi 20:47