matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o szybka pomoc
Marzena_m01:
Objetosc kuli jest rowna 600cm3.Oblicz promien tej kuli (prosze o rysunek)i pelne rozwiazanie zadania
3 kwi 20:03
dero2005:
4
V =
πr
3
= 600
3
4πr
3
= 1800
1800
450
r
3
=
=
4π
π
r =
3
√
450
π
3 kwi 20:18