z
zzad: narysuj funkcjie
A=F(B) to znaczy ze B bedzie na x a A na y?
3 kwi 19:42
zzad:
3 kwi 19:48
zzad:
3 kwi 20:35
PW: Jakie polecenie, takie domysły. Po pierwsze nie bredzić.
3 kwi 20:52
zzad: bez poleceniaxd
3 kwi 20:54
PW: Zupełnie Cię nie rozumiem. Chętnie pomogę, ale może przepisz dokładnie treść zadania.
3 kwi 21:05
zzad: chodzi mi gdzie w sunkvji tej mam dac na x a gdzie na y
3 kwi 21:11
zzad:
3 kwi 21:19
PW: W napisie y=f(x) tradycyjnie x oznacza element dziedziny, a y − wartość, jaką f
przyporządkowuje x−owi. Literki zastosowane w tym napisie mogą się zmieniać dowolnie w
zależności od potrzeb i fantazji, więc napis
A=F(B)
oznacza, że B jest elementem dziedziny funkcji F, zaś A oznacza wartość tej funkcji dla
elementu B.
Na ogół − jeżeli F jest funkcją, której dziedziną i zbiorem wartości są podzbiory zbioru liczb
rzeczywistych − stosuje się małe litery, np.
y=F(x).
Tak więc − jeżeli jest to funkcja liczbowo−liczbowa, w napisie A=F(B) symbol B oznacza "iksy" −
liczby z dziedziny, zaś A − "igreki" − liczby ze zbioru wartości.
3 kwi 21:43