Robię zestawy maturalne, mam odpowiedzi ale potrzebuję rozwiązania. Pomoże ktoś?
Ewa: Wyrażenie (x√2+2x√8)2 jest równe:
A. 18x2 B. −16x2 C. 50x2 D. 42x2
3 kwi 19:32
Technik:
(a+b)
2=a
2+2ab+b
2 piszesz maturę a wzorów skróconego mnożenia nie znasz
3 kwi 19:35
Ewa: Prawda jest taka, że nic nie umiem : ) Znam wzór, nie wiedziałam, że można go tu zastosować.
Teraz już widzę, dzięki. Dam już sobie radę.
3 kwi 20:03
Ewa: Prawda jest taka, że nic nie umiem : ) Znam wzór, nie wiedziałam, że można go tu zastosować.
Teraz już widzę, dzięki. Dam już sobie radę.
3 kwi 20:03
Technik:
(x√2)2+2(x√2)(2x√8)+(2x√8)2=.....
3 kwi 20:05
krystek: √8=2√2
3 kwi 20:06
krystek: (x√2+4x√2)2=(5x√2)2=..
3 kwi 20:08