zadanie z treścią
Nie lubie Matmy: Z miejscowości Gdańsk i Zamośc oddalonych od siebie o 46 km wyjeżdzają na przeciw siebie dwaj
kierowcy. Kierowca jadący z Gdańska do Zamościa wyjeżdża o 6 minut później i jedzie ze średnią
prędkością o 11.5km większą od średniej prędkości drugiego kierowcy. Kierowcy Ci minęli się w
połowie drogi z gdańska do zamościa . Z jakimi średnimi prędkościami jechali kierowcy.
Moze mi ktoś powiedzieć czy dobrze ułożyłem układ?
s= 46
vt=46
(v+11,5)(t+6)=46
czy do tego zadania powinienem wziąść jeszcze pod uwagę : −−−−> Kierowcy Ci minęli się w
połowie drogi z gdańska do zamościa