matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
ble ble:
mam takie zadania:
x
√
3
a)
√
sin
2
=
2
2
b)
√
4 cos
2
x +4 cos x +1
= 1
1
c) sin
2
3x −
√
2
sin 3x +
=0
2
d) 2 tg x + 3 ctgx +5 =0
3 kwi 18:54
ble ble:
pomoze ktos?
3 kwi 18:58
use:
a jedno zrobie : 2tgx+3ctgx+5=0 założenie tgx≠0
3
2tgx+
+5=0
tgx
2tg
2
x+5tgx+3
=0 ⇔ liczysz delte licznik ma byc równy zero żeby ułamek był równy 0
tgx
3 kwi 19:00
ble ble:
aa juz wiem dzieki
3 kwi 19:12