matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczba zespolona postac trygonometryczna
całka(POMOCY):
zaspiac podana liczbe zespolona w postaci trygonometrycznej z=i+ctgα. bardzo porsze o pomoc w rozwiazaniu tego zadania
1
wyszlo mi ze |z|=
ale dalej juz nie weim jak
|sinα|
3 kwi 18:54
Mila:
π
Dla α∊(0,
)
2
z=ctgα+i
cosα
z=
+i
sinα
1
z=
(cosα+isinα)
sinα
3 kwi 22:57
całka(POMOCY):
a w innych przypadkach?
4 kwi 16:26
całka(POMOCY):
4 kwi 19:59