matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log_{1/9} 27=x
Logarytmiczny:
Wylicz x log
1/9
27=x
3 kwi 17:57
Artur_z_miasta_Neptuna:
dubel
3 kwi 18:29
Mila:
z definicji logarytmu:
1
(
)
x
=27
9
1
((
)
2
)
x
)=3
3
⇔
3
3
(−2x)
=3
3
−2x=3
−3
x=
2
3 kwi 18:30