matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pilne plissss
Kasia:
Oblicz srednia arytmetyczna nieparzystych liczb naturalnych spelniajacych nierownosc 7−2n>−34 .
3 kwi 16:41
abc:
7 − 2n > − 34 −2n > − 41 n < 20,5 n∊{1, 3, 5, 7, ..., 17, 19} 1 + 19 Sn = * 10 = 20 * 5 = 100 2 100 Sa = = 10 10 Myślę że dobrze
3 kwi 17:14