matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz i daj dobrą dopoeiedż
Patrycja:
zad.9 Oblicz długośćodcinka AE wiedząc, że AB ∥CD i AB=6, AC=3 CD=7
3 kwi 16:06
Marta:
za x przyjmij odcinek AE
7
6
=
3+x
x
7x=6x18 x=18
3 kwi 16:29
Patrycja:
dzięki
3 kwi 16:43