matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Nierownosc logarytmiczna
Maciej:
1/log
2
x≤1
6 wrz 19:42
M:
6 maj 12:01
Podstawy Geometrii:
x>0 log
2
x≠0 x≠1
1
≤1
log
2
x
log
2
x=t t∊ℛ
1
≤1 /*t
2
t
t≤t
2
t−t
2
≤0 t
2
−t≥0 t(t−1)≥0 t=0 log
2
x=0 x=1 z załozenia nie należy do zbioru rozwiązań t=1 (należy do zbioru rozwiązań log
2
x=1 x=2 należy do zbioru rozwiążan Odp. x∊(0,1)U[2,
∞
) Prosze o sprawdzenie
6 maj 13:05