matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dowód
duo:
Wykaz, że wartość wyrażenia 3
a+3
− 2*3
a+2
/3
a+1
+3
a−1
jest liczbą wymierną.
3 kwi 12:55
krystek:
3
a+2
(3−2)
=..
1
3
a
(3+
)
3
3 kwi 13:08
krystek:
9*1
3
=9*
∊W
1
3
3
10
3 kwi 13:12
Skipper:
3
a+3
−2*3
a+2
3*3
a+2
−2*3
a+2
=
=
3
a+1
+3
a−1
3
a
3*3
a
+
3
9*3
a
27
=
=
10
*3
a
3
10
3 kwi 13:15
duo:
Dzięki kochani za pomoc.
3 kwi 14:13