oblicz
xxx: zad1.Ze zbioru liczb {51,52,.....,73} wybieramy losowo jedną liczbę. Jakie jest
prawdopodobieństwo wybrania liczby o sumie cyfr równej 8
zad2 Drzewo o wysokości 12m rzuca cień o długości 8m. W tej samej chwili stojąca obok wieża
rzuca cień długości 30m. Jaka jest wysokość wieży?
3 kwi 09:21
Artur_z_miasta_Neptuna:
zad1.
|Ω| = ...

ile

|A| = 3 (bo są to liczby 53,62,71)
P(A) = ...
zad 2 −−− a byś chociaż rysunek robił/−a to byś zauważył/−a możliwość skorzystania z proporcji
3 kwi 09:24