oblicz
Aneta: Mam problem jeszcze z takim zadaniem...pomożecie

Bd Wam wdzięczna

Dla jakiego argumentu funkcje wykładnicze: f(x)=4
x oraz g(x)=24−2
2x−1
3 kwi 00:20
łee:
łee, ale bełłłkot
3 kwi 00:24
Aneta: faktycznie zjadłam połowę zadania, sorry...
.....przyjmują tę samą wartość
3 kwi 00:25
pigor: ... co to jest : g(x)=24−2
2x−1

na pewno NIE,
ale czy może np. tak: g(x)=24−2
2x−1 co
3 kwi 00:34
asdf: f(x) = g(x)
4x = 24 − 22x − 1
4x = 23 − 22x
22x + 22x = 23
2*(22x) = 23
22x+1 = 23
i tu mozna zlogarytmować, ale dobrze przepisałaś zadanie?
3 kwi 00:36
jikA:
4
x = 24 − 2
2x − 1
4
x = 16 ⇒ x = ?
3 kwi 00:38
Aneta: Dziękuję Wam bardzo
3 kwi 00:46