matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie:
Aneta:
Rozwiąż równanie: ____3−2x______ i to się równa x x wyszło mi, że x=3 oraz x=−2 D=R\{0} Czy to jest dobry wynik
Proszę o pomoc. Z góry dziękuję
2 kwi 23:53
bezendu:
3x−2
=x
x
3x−2=x
2
−x
2
+3x−2=0 x=2. x=1
3 kwi 00:02
Aneta:
faktycznie, dzięki wielkie
3 kwi 00:07
bezendu:
3 kwi 00:07