matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dla jakiej wartości parametru b wielomian w(X)= x(x-2b)^2 i u(x)= x^3+6x^2+9x??
Aneta:
Dla jakiej wartości parametru b wielomian w(X)= x(x−2b)
2
i u(x)= x
3
+6x
2
+9x
Proszę o pomoc. Z góry dziękuję
2 kwi 23:42
Artur z miasta Neptuna:
Dubel
3 kwi 00:08