delta
matma: czy funkcje f i g mają wspólne miejsca zerowe?
f(x)=x2−4
g(x)=x2+2x
2 kwi 23:03
Technik:
x2−4=0
x2=4
x=−2 lub x=2
x2+2x
x(x+2)
x=0 lub x=−2
tak mają wspólne MZ=−2
2 kwi 23:07
matma: dzięki wielkie Technik
2 kwi 23:11
Technik:
2 kwi 23:12
ToZło: czy funkcja f i g mają miejsca wspólne miejsca zerowe?
f(x)=x2+3x
g(x)=2x2−x
12 sty 13:03
ToZło: i wogl czy dasz rade mi to przetłumaczyć bo nie ogarniam nic −.−
12 sty 13:03
J: Na początek musisz wyznaczyć miejsca zerowe obydwu funkcji. Wiesz jak to zrobić ?
12 sty 13:07